• Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 06

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

18 mei: 5e wedstrijd zaterdagwal in het Voorns Kanaal

Negen vissers waren vertrokken naar het Voorns-kanaal met hoge verwachtingen. Het weer was prachtig en hoe is het gegaan met de vangsten.

Wat een geweldige prestatie heeft hij geleverd, niet te evenaren deze zaterdag. Onze alleskunner was ook aanwezig en heeft voor de 3e keer gewonnen in het 1e blok. Menno Klop heeft iets bijzonders gedaan. Zo’n groot net vullen met vis dat de andere vissers daarbij alleen maar hun vingers konden aflikken.

Menno Klop haalde maar liefst 20 kilo en 100 gram vis boven water en in zijn net.

Als je naar de andere vissers kijkt, die hebben met acht vissers maar  4 kilo en 350 gram vis gevangen.

 

(meer…)

19 mei 2024

18 mei: 5e wedstrijd bootcompetitie nabij het Dorp

Op een mooie zaterdagmorgen waren er zes vissers in de boot aanwezig. Vandaag opnieuw kansen voor iedereen na die ongelofelijke uitslag van vorige week.

Nabij het dorp, wie gaat vandaag de meeste vis vangen?

Vorige week kwam Piet van Dijk aanvaren en zeiden ze: als je één visje gevangen hebt, dan heb je al gewonnen en dat was vandaag het geval voor:

Ernst Hartog, ving één visje dat woog 40 gram en “GEWONNEN” de rest had het nakijken.

Dit zijn uitslagen daar wil je niet lang naar kijken, niet te begrijpen!

(meer…)

18 mei 2024

15 mei: 4e wedstrijd woensdagavond in de Alverput

Bij de Alverput in de regen waren er zeven vissers aanwezig.

Met al die regen hebben ze gelukkig allemaal vis gevangen, de één meer dan de ander maar geen lege handen. De meeste vis gevangen in één wedstrijd stond al op zijn naam, maar blijft bij hem maar nu nog steviger!  Ook de hele groep heeft een record gevestigd om zoveel vis te vangen in één wedstrijd “42860 gram”

Voor de 2e keer op rij heeft Glenn Timmer weer gewonnen met een groot net vol vissen en bij de weegschaal was het 12350 gram.

Glennetje, Glennetje waar gaat dit naar toe.

“Je wilt al echt records gaan vestigen”  

(meer…)

16 mei 2024

11 mei: 4e wedstrijd zaterdagwal in de Alverput

Onze Alverput is best populair, de mensen gaan er graag vissen, je kunt er ook aardig wat vangen. Dat was voor de zaterdagploeg niet tegen dovemans oren gezegd.

Een grote groep van zestien vissers was aanwezig om daar te vissen. En met zulk mooi  weer, een lekker zonnetje en temperaturen om van te

genieten!!! 

 Maar wie heeft vandaag het meeste geluk of kan gewoon heel goed vissen.

 Geluk en goed vissen gaan samen bij Menno Klop,

hij won met 13100 gram.

Bij de vier zaterdagwalwedstrijden mag hij de helft al op zijn naam schrijven.

Niet de minste visser dus!!!!

 

(meer…)

11 mei 2024

11 mei: 4e wedstrijd bootcompetitie in de Kloeve / bij Stijl

Wat een stralende zaterdagmorgen hebben de vissers achter de rug. Dat hebben de vissers wel weer eens verdiend om dan heerlijk in je bootje te kunnen vissen.  In de  Kloeve vissen wie wil dat nu niet. Vanmorgen is er iets bijzonders gebeurd.  Zeven vissers waren aanwezig  en slechts één visser heeft vis gevangen. Zover als het geheugen terug gaat is het wel een keer gebeurd dat niemand iets gevangen had maar dit: Kan bijna niet waar zijn. 

Een grote primeur voor Piet van Dijk, hij was het die als enigste een visje heeft gevangen. Toen hij aan kwam varen zeiden ze, Piet als je één visje gevangen hebt, dan heb je al gewonnen.  Daar doe ik het niet voor, ik heb een emmer vol en dat was bij de weegschaal te zien ook: 6340 gram.

Niet te geloven dat dit je overkomt.

Alleen maar hulde voor zo’n kanjer vandaag!!!

(meer…)

11 mei 2024

8 mei: 3e wedstrijd woensdagavond bij van Wijngaarden

De woensdagavondploeg was neergestreken nabij van Wijngaarden. Er waren zeven vissers aanwezig. Niet zo’n grote ploeg maar met elkaar kun je er toch iets moois van maken. En dat laat de uitslag zien, voor sommige heel goed, voor anderen weer iets minder. Maar er wordt altijd gezegd, volgende week weer nieuwe kansen en laten we het daar maar op houden.  Maar nu de uitslag van deze woensdagavond:

Wat een overweldigende uitslag van onze winnaar:

Glenn Timmer met 10350 gram. 
de nummer 2 heeft het wel geprobeerd maar dat lukte vandaag niet.

Glenn was en is de beste  van deze avond!!!

(meer…)

10 mei 2024

4 mei: 3e wedstijd bootcompetitie nabij het Dorp

De boten  zijn gevaren tot de Invalidensteiger om  met elkaar te loten. Het weer is weer niet geweldig maar ze moeten het er mee doen. Er waren zes vissers aanwezig. Vakantie gaat voor het vissen en volgende week hopen op weer meer deelnemers!

Onze winnaar wist de meeste vis te vangen in de drie wedstrijden die de bootcompetitie tot nu toe gevist heeft.

Een grote prestatie van

Wijnand van Ooijen

met 7170 gram. 

(meer…)

04 mei 2024

4 mei: 3e wedstrijd zaterdagwal in het Kanaal van Steenenhoek

De vissers hebben er vandaag weer zin in. Het Kanaal van Steenenhoek vinden ze fijn om daar te vissen. Het was een rustige droge morgen en niets lag in de weg om veel vis te vangen. Dat is gebeurd ook. Wat een kanjers waren vandaag de vissers, elf man ruim 60 kg vis uit het water gehaald.

Wat een WINNAAR hebben we vandaag.

“COR SCHOT” WIST TE WINNEN MET, SCHRIK NIET ” 14800 gram”

De aller, aller, grootste en slimste te zijn vandaag,

geweldig gedaan!!!

 

(meer…)

03 mei 2024

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2024 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro